96 PAGINA PERS

XXL HEATSET IN MONSCHAU

Eerste 96 pagina LITHOMAN-S is wereld primeur voor Weiss-Druck

De ingenieurs van MANROLAND werken samen met Weiss-Druck aan de volgende revolutionaire stap in Heatset offset. Samen bouwen zij de eerste 96 pagina Lithoman-S, heatset in staand formaat met een baanbreedte van maar liefst 286 cm. Dit zal de productiviteit in grootvolume illustratiedruk enorm ten goede komen. Voor deze machine wordt het complex dat nu al meer dan 45.000 m2 groot is met nog eens ruim 10.000 m2 uitgebreid.   

Superieur in Productiviteit
Vanaf 2011 is dit hoogstandje van druktechniek ook voor u beschikbaar, van 0 naar 4,32 miljoen bladzijden A4 per uur! Dat is de versnelling die Weiss-Druck met deze stap in de toekomst neemt.  Dankzij deze investering begeeft Weiss-Druck zich op het niveau van de diepdrukvolumes, maar met alle voordelen van Heatset (lagere start- en wisselkosten, meer keuze in papier, heatset kwaliteit en “last but not least” ecologisch verantwoord). 

Innovatie
De beslissing deze uitdaging in innovatie aan te gaan werd zeer doordacht genomen. Wereldwijd is 90 procent van de drukpersen groter dan 2 meter door MANROLAND ontwikkeld en gebouwd. De 289 cm baanbreedte zal de nieuw norm worden voor grootvolume drukwerk.  “Met deze investering zet onze drukkerij haar strategie van vroege adaptatie van innovatieve technologie voort”, zegt Georg Weiss. “Het zijn bovendien onze klanten die zullen kunnen profiteren van deze nauwe samenwerking tussen Weiss-Druck en MANROLAND. Flexibiliteit, Kwaliteit en Efficiency zullen toenemen.” Vele drukkers denken dat de doorbraak van 80- en 96-pagina heatset drukpersen zal leiden tot een verder consolidatie van de drukmarkt.  Volgens Peter Kuisle, CSO rotatiedruksystemen van MANROLAND is er echter ook een andere kant aan deze ontwikkeling, dankzij de nieuwe technieken kan het gedrukte medium een attractief en kostenefficiënt communicatiemiddel blijven.   

Bezoek onze website geregeld, zo blijft u op de hoogte van de alle ontwikkelingen.